Scandi Standard riskerar böter om hygienproblem hos Kronfågel inte åtgärdas

Kronfågel, med börsnoterade Scandi Standard som ägare, riskerar nu böter om man inte åtgärdar bristande hygien vid kycklingslakteriet utanför Katrineholm enligt Livsmedelsverkets beslut. Det skriver Dagens industri.
Scandi Standard
I tisdags rapporterade Svt att Livsmedelsverket konstaterat brister i slakthygienen hos Scandi Standard som äger Kronfågel i Valla, utanför Katrineholm, några veckor efter Aftonbladets avslöjande om slakteriet där kycklingar skållas levande, smutsigt kött och smittoutbrott. Enligt Livsmedelsverket finns det en risk att köttet blir kontaminerat.

I Livsmedelsverkets beslut, som Di har tagit del av, uppges att Kronfågel känt till bristerna och inte vidtagit de åtgärder som krävs för att komma till rätta med bristerna. Därför kombineras beslutet om vad som måste åtgärdas med ett vitesföreläggande på 300 000 kronor, som ska betalas för varje punkt som kräver åtgärd, och för varje påbörjad kalendermånad som problemen kvarstår.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets