Scania släpper nytt lastbilsprogram

Scania släpper ett nytt lastbilsprogram som bygger på tio års utvecklingsarbete och 20 miljarder kronor i projektkostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det här är tveklöst den största satsning som Scania någonsin har gjort under sin 125-åriga historia”, säger Henrik Henriksson, vd och koncernchef för Scania som en kommentar till pressmeddelandet.

Bland de förbättringar som bolaget påtalar finns en sänkt dieselförbrukning med 5 procent. Bränslebesparingen förklaras av faktorer som nya drivlinor och förbättrad aerodynamik.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.