SEB:s aktiestrateg ser köpläge i Pandox – aktien sticker ut i en glödhet sektor

Hotellfastighetsbolaget Pandox har straffats hårt under pandemin men nu ser SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall ett köpläge i aktien, som sticker ut en i en märkvärdigt glödhet sektor. Det uppger han i en intervju med Dagens industri.
börsen, aktier
Foto: TT
Lundevall anser att Pandox är väldigt billigt i förhållande till andra fastighetsbolag, samtidigt som de med en ganska bra balansräkning har möjlighet att utnyttja krisen i branschen.

“Det kan vara lite tidigt eftersom vi ser omikron-spridningen och är på väg in i en ny smittspridningsvåg. Men vi menar att det är dags att blicka framåt mot 2022 och 2023. Även om det blir en ytterligare uppskjutning av återhämtningen så tycker vi att Pandox har blivit väldigt billig. Den sticker verkligen ut i en sektor som är märkvärdigt glödhet”, säger han till Di.

SEB höjde nyligen Pandox till köp (sälj), med en riktkurs på 165 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.