SHB ser potential i Tietoevry – höjer långsiktig rek till outperform

Handelsbanken ser stor potential i it-konsulten Tietoevry och höjer i en färsk analys sin långsiktiga rekommendation till outperform, från tidigare market perform.
SHB ser potential i Tietoevry – höjer långsiktig rek till outperform -
Tietoevry uppvisade under första kvartalet en 4,5 procentig organisk tillväxt, trots stödet till sina 2 200 ukrainska anställda i mars. Banken menar att företagets nya organisation är ett steg i rätt riktning samt ökar sannolikheten för nya förvärv.

Vidare lyfts bolagets omsättningshastighet, som för närvarande är bättre än markandsgenomsnittet. Samtidigt noteras divisionerna Care och Industrys höga ebita-marginaler, som bidragit till en snabb skuldminskning.

”Tietoevry kan ståta med 50 procents återkommande intäkter och en diversifierad koncernstruktur, som ändå innefattar fokuserad kärnkompetens. Om vi antar en värdering om EV/EBITA om 20x för enheterna Care och Banking & Industry samt inkluderar koncernens nettoskulder, skulle bara detta indikera en aktiekurs på 26 euro och 20 procents uppsida jämfört med nuvarande aktiekurs”, skriver Handelsbanken vidare.

Banken behåller dock sin rekommendation behåll på kort sikt till följd av ett svagt marknadssentiment.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.