Sinch förvärvar e-postplattformen Pathwire för 16,6 miljarder – gör riktad nyemission

Kommunikationstjänstebolaget Sinch gör ännu ett förvärv genom att köpa upp Pathwire, en plattform för molnbaserade e-posttjänster. Sinch betalar 925 miljoner dollar i kontanter samt 51 miljoner nya aktier, vilket ger en total köpeskilling på cirka 1,9 miljarder dollar eller 16,6 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sinchs Oscar Werner.
Oscar Werner, VD för Sinch.

”Tillsammans med Pathwire kommer vi att kunna erbjuda en ledande produktportfölj för meddelanden, röst och e-post, som ger företag och utvecklare möjlighet att skapa en oöverträffad digital kundupplevelse”, säger Oscar Werner, VD på Sinch.

Pathwire väntas under 2021 nå en omsättning på 132 miljoner dollar och en justerad ebitda om 55 miljoner. Det Texas-baserade företaget har fler än 100 000 kunder.

Sinch räknar med att förvärvet skapar betydliga omsättningssynergier från korsförsäljning. Engångskostnader för integration uppskattas till 75 miljoner kronor över 18 månader.

Vidare ska Sinch göra en riktad nyemission om 40 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 750 miljoner dollar. Canada Pension Plan Investment Board, Temasek, SeaTown Master Fund, och Softbank-kopplade SB Northstar LP har åtagit sig att teckna aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets