Sinch förvärvar tyska MessengerPeople för nästan en halv miljard

Kommunikationstjänstebolaget Sinch har ingått ett bindande avtal om att förvärva MessengerPeople som är en tysk leverantör av mjukvara inom meddelandetjänster. Sinch betalar 48 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis, varav 33,6 miljoner i kontanter och 14,4 miljoner i nyemitterade aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sinchs Oscar Werner.
Oscar Werner, VD för Sinch.
Räknat på gårdagens valutakurs innebär det en sammanlagd köpeskilling om 489 miljoner kronor.

”Jag är mycket imponerad av teamet på MessengerPeople och deras framgångar när det gäller att ta innovativa produkter till marknaden. De flesta företag har ännu inte upptäckt fördelarna med interaktiva meddelandetjänster och tillsammans är vi utmärkt positionerade när marknaden nu börjar att accelerera”, kommenterar Sinchs VD Oscar Werner.

Mer än 700 företag beskrivs använda applikationer från MessengerPeople för att interagera med sina kunder och cirka 80% av dessa företag är baserade i DACH-regionen som består av Tyskland, Österrike och Schweiz. Bolaget väntas under 2021 generera intäkter på 5,1 miljoner euro, ett bruttoresultat på 4,5 miljoner och ett justerat ebitda-resultat på 0,6 miljoner. Underliggande försäljningstillväxt väntas vara 35%.

Transaktionen förväntas slutföras i fjärde kvartalet i år. Sinch räknar med integrationskostnader på 16 miljoner kronor under 12 månader, med fokus på korsförsäljning, accelererad geografisk expansion och integration med Sinchs kommunikations-API:er.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets