Sinch köper bolag i USA för drygt en miljard dollar

Kommunikationstjänstebolaget Sinch har ingått ett bindande avtal att förvärva Inteliquent för en total kontant köpeskilling om 1 140 miljoner dollar på kassa- och skuldfri basis. Inteliquent har över 500 anställda i USA och huvudkontor i Chicago. Bolaget omsatte under förra året 533 miljoner dollar med ett ebitda-resultat på 135 miljoner.
Sinchs Oscar Werner.
Oscar Werner.
Förvärvet etablerar Sinch som en ledande leverantör av rösttjänster till amerikanska företag och teleoperatörer. De ekonomiska fördelarna av ett helägt nätverk gör att Sinch kan fortsätta generera lönsam tillväxt och samtidigt investera kraftigt i innovation och go-to-market, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Efter stängning förväntar sig Sinch att återinvestera 15-20 miljoner dollar av ebitda för att påskynda Sinch och Inteliquents gemensamma produktutveckling inom CPaaS-röst, stärka Inteliquents go-to-market och erbjuda rösttjänster i fler marknader utomlands. Förvärvs- och integrationskostnader av engångskaraktär beräknas uppgå till 15-20 miljoner dollar .

Förvärvet finansieras genom en kombination av kassa och lånefaciliteter. Förvärvsfinansieringen som har överenskommits med långivarna har finansiella kovenanter som kommer att tillåta genomförandet av transaktionen samt upptagandet av ny skuld.

Slutförandet av transaktionen är föremål för sedvanliga villkor, inklusive godkännande från CFIUS och amerikanska konkurrensmyndigheter samt godkännande från FCC, vissa regleringsmyndigheter samt erhållandet av övriga tillstånd. Transaktionen förväntas slutföras under andra halvåret 2021.

Ett konferenssamtal för analytiker och investerare kommer att äga rum idag klockan 12.00.