Skanska bygger sjukhus i Finland för 2,8 miljarder – Sweco med som partner

Byggbolaget Skanska ska bygga ett sjukhus i Tavastehus i Finland, enligt ett pressmeddelande. Kontraktet är värt motsvarande cirka 2,8 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det första kvartalet.
Skanska
Foto: Janerik Henriksson/TT
Sjukhuset byggs av ett konsortium där Skanska är huvudentreprenör. Deltar gör även Kanta-Häme sjukhusdistrikt och Sweco, samt Team Integrated som är ett joint venture av arkitektbyråer.

För Sweco är ordervärdet, inklusive utvecklingsfasen, cirka 22 miljoner euro.

”Jag är mycket nöjd att Sweco har fått möjlighet att vara delaktig i detta viktiga sjukhusprojekt i nästan tre år, ända från planering fram till att vi nu får fortsätta med genomförandefasen. Och med ett gott samarbete med vår kund och våra allianspartners”, säger Markku Varis, affärsområdeschef för Sweco Finland.

Byggarbetet påbörjas i augusti och är planerat att slutföras under slutet av 2025.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco