Sleep Cycle stiger i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle började i dag den 8 juni att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Erbjudandet att teckna aktier mötte ett mycket stort intresse både bland svenska och internationella institutionella investerare och allmänheten i Sverige. Bolaget får fler än 6 000 aktieägare.
Sleep Cycle
Foto: Sleep Cycle

Sleep Cycle är en applikation för sömnanalys, vars målsättning är att hjälpa människor att sova bättre och bidra till bättre hälsa globalt. Bolaget grundades 2009.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 70 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 1,26 miljarder kronor före erbjudandet. Erbjudandet består av 3,44 miljoner befintliga aktier som säljs av befintliga aktieägare och 1,43 miljoner nyemitterade aktier. Det finns även en övertilldelning att sälja ytterligare 0,73 miljoner aktier. Erbjudandet omfattar 5,60 miljoner kronor givet att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo.

Ankarinvesterare är Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder och E. Öhman J:or som har åtagit sig att teckna aktier för 150 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlas till 96,99 kronor som högst betalt och 75,00 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 75,50 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 7,9% jämfört med teckningskursen på 70 kronor per aktie. Aktier för 23 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 19,43 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,5 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG