Sobi rasar på tillbakadraget bud

Sobi rasar cirka 22% på Stockholmsbörsen under fredagen efter att riskkapitalbolagen Advent och GIC dragit tillbaka sitt bud. Detta för att erbjudandet bara fick en acceptans på 87,3% och därmed inte nådde till de 90% som budgivarna ställt som ett krav.
Läkemedelsbolaget SOBI i Solna.
Läkemedelsbolaget Sobi i Solna. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT
Sobis styrelseordförande Håkan Björklund uppger till Dagens industri att man är besvikna över utfallet.

”Det är klart att vi är besvikna. Vi hade ju hoppats att budet skulle gå igenom, självklart. Vi rekommenderade det och tyckte att det var ett attraktivt bud för aktieägarna och trodde att det hade varit bra för bolaget också, men det är aktieägarna som bestämmer det här, det är inte mycket mer att säga om det”, säger Håkan Björklund.

Budet hade sedan tidigare accepterats av storägaren Investor medan Astra Zeneca, som sitter på 8% av Sobi, inte har velat offentliggöra sin ställning. Enligt Di kom budet sannolikt att inte gå igenom för att Astra Zeneca inte lämnat in sina aktier.

Sobi-aktien handlas nu kring 176 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets