Sökes: Förstärkning till Afv

Affärsvärlden fortsätter att utveckla Sveriges ledande ekonomimagasin. Nu söker vi två nya medarbetare. Dels en vass reporter och dels en analytiker/aktieskribent med inriktning mot Life Science.
AFvs redaktion

Idag är det 17 personer som gör Affärsvärlden. Mestadels uppdelat i en analysredaktion och en magasinredaktion. Dessa två redaktioner ska nu göra var sin ytterligare rekrytering. Förstärkningen möjliggörs av bolagets goda ekonomiska utveckling och ett växande antal läsare av Affärsvärlden. Till magasinredaktionen ska det rekryteras en reporter med vass penna och en förkärlek till att gräva i siffror. Analysredaktionen ska förstärka sin bevakning av bolag inom bioteknik, medicinteknik och läkemedelsforskning.

Hur är det att jobba på Affärsvärlden?

”Vi eftersträvar verkligen långa och goda relationer. Därför lägger vi mycket tid och kraft på att hjälpa alla medarbetare att utvecklas och bli bättre. Den investeringen i tid och engagemang medför också att vi ställer höga krav. Både på oss själva och alla vi jobbar med. Vi erbjuder å andra sidan mycket frihet under ansvar och en skoj miljö om man gillar att nörda ner sig i näringsliv, politik, samhälle och aktier”, säger Peter Benson.

Via webbsidan som beskriver hur det är att arbete för Affärsvärlden finns också länkar till de två jobb som Affärsvärlden just nu annonserar för.

EKONOMIREPORTER

Rekryteringsannonsen hittar du via länken här.

Vad handlar det här jobbet om?

”Att skriva initierat och fördjupande om näringsliv, börs och företagande. Främst handlar det om att skriva längre reportage, kartläggningar och intervjuer”, säger Max Jedeur-Palmgren, redaktör för magasinet.

Vem passar in som reporter på Affärsvärlden?

”Nyfikenhet, driv och engagemang är de absolut främsta egenskaperna som krävs. Utöver det så är det viktigt att man kan se berättelser i en värld som drivs av siffror.”

ANALYTIKER LIFE SCIENCE

Rekryteringsannonsen hittar du via länken här.

Varför en analytiker med Life Science inriktning?

”Det finns ett par hundra börsbolag inom Life Science. Det är ett så stort och komplext område att vi vill ha in en person som kan specialisera sig på detta oerhört fascinerande område.”, säger Peter Benson.

Vem ska söka jobbet?

”Vi kan tänka oss många intressanta profiler. Kanske en rutinerad veteran som vill jobba deltid? Eller ung person med kort erfarenhet som vill ha tid och resurser för att utveckla förmågan att analysera bolag inom Life Science? Eller allt däremellan, säger Peter Benson.