”Spararna tror på aktien”

Aktien är den sjätte mest nettoköpta under hela turbulensen bland Nordnets svenska kunder, och Nordnets Frida Bratt ser ljusglimtar i jättens rapport.
”Spararna tror på aktien” - hm-butik-ryssland-affarsvarlden-700_binary_6867947.jpg

I dag kom H&M med sin rapport för andra kvartalet. Rapporten visade en tung förlust, som var något större än väntat.

Enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, är den stora frågan är hur snabbt försäljningen kan komma tillbaka för klädjätten. Hon ser dock vissa ljusglimtar i rapporten, såsom att onlineförsäljningen ökade med 32 procent och att man lyckats minska lagret samt försäljnings- och administrationskostnader.

“Det skulle man ju kunna tolka som att bolaget varit snabba på bollen när coronasmällen kom”, säger hon.

Dessutom lockar H&M fortfarande Nordnets sparare.

“Spararna tror på H&M. Aktien är den sjätte mest nettoköpta under hela turbulensen bland Nordnets svenska kunder, trots att bolaget förstås haft stora utmaningar med stängda butiker”, säger Frida Bratt.

Sedan aktien föll i slutet av februari har antalet H&M-ägare via Nordnets plattform ökat med 13 procent.

“Jag tror att resonemanget går som så att många mindre spelar kommer att slås ut i krisen medan de stora, som H&M, kommer att stå starkare kvar. Aktien har heller inte hängt med upp i rekylen utan är nedpressad, vilket också lockar sparare”, säger hon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.