Spotify faller i förhandeln på säljrekommendation från Citi

Musikströmningstjänsten Spotify faller 2,4% i den amerikanska förhandeln på en sänkt rekommendation till sälj från tidigare behåll från storbanken Citi, som är skeptiska till bolagets podcastsatsning. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av analysen.
Daniel Ek
Daniel Ek, VD och grundare av Spotify. Foto: Henrik Montgomery/TT
Citi ser ingen materiell nytta av de senaste podcastinvesteringarna, med hänvisning till nedladdnings- och prenumerationssiffror. Om podcasts inte erbjuder en möjlighet för Spotify att minska beroendet av skivbolagen så kan marknaden komma att omvärdera det underliggande värdet på verksamheten, enligt Citi.

Storbanken betraktar Spotifys värdering som väldigt dyr i jämförelse med andra nätbaserade prenumerationsbolag som Netflix, Roku och SiriusXM.

Riktkursen för aktien, som utvecklats väldigt starkt under de senaste månaderna, höjs samtidigt till 310 dollar från tidigare 270 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.