Spotify faller i förhandeln på säljrekommendation från Citi

Musikströmningstjänsten Spotify faller 2,4% i den amerikanska förhandeln på en sänkt rekommendation till sälj från tidigare behåll från storbanken Citi, som är skeptiska till bolagets podcastsatsning. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av analysen.
Daniel Ek
Daniel Ek, VD och grundare av Spotify som har begärt att EU ska utreda huruvida Apple missbrukar sin dominerande ställning i sina mobiler. Foto: Henrik Montgomery/TT
Citi ser ingen materiell nytta av de senaste podcastinvesteringarna, med hänvisning till nedladdnings- och prenumerationssiffror. Om podcasts inte erbjuder en möjlighet för Spotify att minska beroendet av skivbolagen så kan marknaden komma att omvärdera det underliggande värdet på verksamheten, enligt Citi.

Storbanken betraktar Spotifys värdering som väldigt dyr i jämförelse med andra nätbaserade prenumerationsbolag som Netflix, Roku och SiriusXM.

Riktkursen för aktien, som utvecklats väldigt starkt under de senaste månaderna, höjs samtidigt till 310 dollar från tidigare 270 dollar.