Stigande produktion i näringslivet

Produktionen i det svenska näringslivet steg med 1,1 procent i december jämfört med närmast föregående månad.

I årstakt ökade den kalenderkorrigerade produktionen med 5,1 procent. Det framgår av statistik från SCB.

Tjänsteproduktionen steg med 2,5 procent i december jämfört med november månad, industriproduktionen minskade med 3,3 procent medan byggproduktionen ökade med 2,6 procent.

Produktionen inom näringslivet ökade sammantaget med 4,1 procent under 2015.

Vid en jämförelse mellan den senaste tremånadersperioden, oktober-december, och närmast föregående tremånadersperiod ökade produktionen inom näringslivet med 1,1 procent

Uppgifterna för december är preliminära. Sedan föregående publicering har produktionen inom näringslivet i november, jämfört med oktober ökat med 0,3 procentenheter till 0,2 procent. Årstakten har reviderats upp med 0,6 procentenheter till 4,5 procent.

Produktionen inom näringslivet står för cirka 70 procent av den totala bruttonationalprodukten (BNP).

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här