Stigande siffror för Lagercrantz

Teknikhandelskoncernens vinst och omsättning steg för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret.
Stigande siffror för Lagercrantz - lagercrantz-affarsvarlden-700_binary_6851705.jpg

Lagercrantz redovisar ett resultat efter skatt på 78 miljoner kronor för det andra kvartalet april-juni i det brutna räkenskapsåret (73). Resultatet per aktie uppgick till 5:19 kronor (5:05).

Nettoomsättningen blev 954 miljoner kronor (895).

Rörelseresultatet uppgick till 126 miljoner kronor (117) och rörelsemarginal 13,2 procent (13,1). Resultatet före skatt blev 100 miljoner kronor (96).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 79 miljoner kronor (38).

”I en annars konjunkturellt och geopolitiskt svårbedömd situation är det glädjande att konstatera att affärsvolymen som helhet varit stabil under halvåret. Samtidigt ser vi tendenser till avmattning med en lägre tillväxttakt som följd. En ökad försiktighet hos vissa av våra kunder leder till att inköpsbeslut och framtidssatsningar tenderar att skjutas på framtiden vilket påverkar våra projektrelaterade verksamheter”, skriver vd Jörgen Wigh i rapporten.

Han pekar samtidigt på att flera bolag fortsätter att visa en stark utveckling och att koncernens största enheter Elpress, R-Con, Asept, ACTE Danmark och Norge samt enheterna Radonova och Precimeter har börjat året starkt med god tillväxt.

”Sammantaget har vi i koncernen en god riskspridning med många olika teknikområden, kundsegment och geografier. Vi följer utvecklingen noga och anpassar satsningar och åtgärder till rådande situation i varje bolag. Det gör att jag ser positivt på framtiden även om konjunkturen skulle bli sämre”, skriver vd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.