Stillfront faller efter kvartalsrapport – spridda åsikter

Gamingbolaget Stillfront faller drygt 5,9% på börsen efter sin kvartalsrapport som det råder delade meningar om.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Analyshuset Redeye behåller sin positiva vy på Stillfront efter delårsrapporten och anser att marknaden inte har tagit hänsyn helt till de senaste värdeskapande förvärven. De tänker höja estimaten och den motiverade värderingen, och bedömer att marknaden är för fokuserad på den kortsiktiga bilden.

Investmentbanken Pareto förklarar att rapporten var sämre än förväntat men med tidiga tecken på förbättringar.

Pareto uttrycker oro kring konkurrenslandskapet för Storm8 och de två viktiga titlarna Home Design Makeover och Property Brothers Home Design. Samtidigt påpekas det att tidig nedladdningsdata för 2021 pekar på en stark start, med en stark prestation över hela spelportföljen.

Både Redeye och Pareto har köprekommendation på Stillfront-aktien, med riktkurser under förändring om 113 respektive 116 kronor.

Även Kepler Cheuvreux pekar på att rapporten var något svagare än väntat men med positiva utsikter för första kvartalet 2021. Analyshuset som räknade med en negativ kursreaktion på 5-10% upprepar köprekommendationen med en riktkurs på 115 kronor.

Dagens industri menar emellertid att Stillfront har en del kvar att bevisa.

”Den organiska tillväxten i Stillfront var ett frågetecken inför onsdagsmorgonens rapport, och fortsätter tyvärr att vara det efter rapporten”, skriver tidningen.