Stillfront får flertalet sänkta riktkurser efter blandat kvartal

Stillfront har idag fått ett flertal smått sänkta riktkurser efter ett, enligt Pareto, blandat kvartal. Alla analyshus har emellertid upprepat sina köprekommendationer.
Stillfront får flertalet sänkta riktkurser efter blandat kvartal - bitlife-when-life-doesnt-want-to-cut-you-any-slack-large
Stillfront äger 14 decentraliserade spelstudios inom mobil- och webbläsarbaserade free-to-play spel. Koncernen har en tydlig förvärvsstrategi och i bild syns spelet BitLife som förvärvades i april i år.
ABG har sänkt riktkursen till 1 270 kronor från 1 280, Kepler från 1 150 kronor till 1 100, Nordea från 1 150 kronor till 1 125 samt så har Pareto sänkt till 1 162 kronor från 1 240.

Pareto menar att kvartalet har återställt deras förväntningar i form av tillväxtbana men att de fortfarande förutser en stark tillväxt 2021 med en organisk tillväxt över marknaden tillsammans med värdeskapande förvärv. Det framgår av en analys.

Kepler skriver att bolaget hade en stark marginal men en något svag tillväxt. Likt Pareto sänks förväntningarna på tillväxt men det mildras delvis av starkare lönsamhet. Prognoserna för rörelseresultatet 2021-2022 sänks med cirka 2 till 3%.

Stillfronts aktie handlas idag ned cirka 1,8%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco