Stillfront köper Kixye

Gamingbolaget Stillfront har ingått ett avtal med Kixeye, en utvecklare och förläggare av onlinestrategispel med huvudkontor i Kanada, om förvärv av 100 procent av aktierna.
Stillfront köper Kixye - kixeye-700_binary_6960818.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den initiala köpeskillingen uppgår till 90 miljoner dollar på kontant- och skuldfri basis. Därutöver kan säljarna också komma att vara berättigade till en kontant tilläggsköpeskilling baserat på om vissa ebitda-nivåer uppnås för räkenskapsåret 2019, som högst kan uppgå till 30 miljoner dollar.

För att finansiera köpet har Stillfront erhållit ett brygglån från Swedbank. Under de kommande tolv månaderna avser Stillfront att återbetala brygglånet och ytterligare stärka koncernens framtida finansiella flexibilitet i linje med koncernens kommunicerade finansiella mål, heter det i pressmeddelandet.

”Detta kommer att göras genom en kombination av en ökning av eget kapital, genom en riktad nyemission och/eller en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna, och genom ny skuldfinansiering”, skriver bolaget.

Den planerade ökningen av eget kapital kommer att vara i storleksordningen 500 miljoner kronor. Om den genomförs i form av en företrädesemission har 70 procent säkerställts genom garantier från Swedbank. Den planerade nya skuldfinansieringen kommer att bestå av en kombination av företagsobligationer och bankfinansiering.

”Förvärvet av Kixeye kommer att avsevärt stärka Stillfronts marknadsposition och spelportfölj. De två bolagen är verksamma inom samma spelgenre, främst free-to-play strategispel. Stillfronts breda portfölj och Kixeyes fyra legendariska produkter kompletterar varandra väl”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets