Stockholmsbörsen: Öppning kring nollan väntas

Stockholmsbörsen väntas öppna kring nollan när onsdagshandeln inleds. Rapporterna flödar inför börsöppningen där Ica är morgonens stora vinnare.

Matjätten Ica rapporterade på morgonen ett rörelseresultat som slog analytikernas förväntningar med råge. Rörelseresultatet exklusive engångsposter blev 831 miljoner kronor mot förväntade 753 miljoner kronor. Ica Gruppen är internt ”väldigt nöjda” med det andra kvartalets försäljnings- och resultatutveckling.

Det uppger Ica Gruppens vd Per Strömberg till SIX News i en intervju strax efter onsdagsmorgonens delårsrapport.

Klädföretaget Björn Borg påpekade i sin delårsrapport att intäkterna påverkades av fortsatt tuffa marknadsförhållanden, framförallt på stora marknader, vilket gav effekterna i form av minskade inköp av sommarkollektionen och den aktuella höst- och vinterkollektionen inom underkläder och sportkläder. Bolaget redovisar ett resultat före skatt på 3,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014, vilket kan ställas mot fjolårets 4,5 miljoner.

Sektorkollegan Odd Molly redovisar ett resultat efter finansiella poster om -6,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014, vilket är en mindre förlust än de -13 miljoner som redovisades för året innan. Bruttomarginalen försämrades något, medan omsättningen ökade från fjolårets 34 miljoner till 51 miljoner kronor i kvartalet.

Bioteknikföretaget Biogaia redovisar ett resultat före skatt på 22 miljoner kronor för det andra kvartalet 2014, vilket i är ungefär i linje med resultatet föregående år. Nettoomsättningen ökade från 85 till 92 miljoner. I rapporten skriver bolaget att de ser positivt på framtiden då ett växande distributionsnät täcker en stor del av de intressanta marknaderna.

Nålskyddsföretaget Vigmed meddelade planer på att byta lista till Nasdaq OMX Small Cap från tidigare notering på First North. Detta efter en enligt bolaget utvidgad ambitionsnivå, till följd av ett beslut om att bilda ett operativt bolag i Kina som ett dotterbolag till Vigmed China i Hong Kong. Samtidigt redovisade Vigmed ett försämrat rörelseresultat för det andra kvartalet.

Budfesten på Readsoft fortsätter. Lexmark meddelar på morgonen att man har förvärvat aktier från bolagets grundare, Lars Appelstål och Jan Andersson till ett pris om 57 kronor per aktie. Efter nämnda förvärv äger Lexmark nu aktier Readsoft motsvarande cirka 35,4 procent av aktierna och 52,2 procent av rösterna. Samtidigt höjs budet till 57 kronor.

Det tidigare budet låg på 55,50 kronor och Hylands senaste bud låg på 55 kronor.

Efter börsöppning väntas rapport komma från Kabe.

Affärsvärlden ger tre köpråd i det nya numret. De rekommenderar köp av Autoliv, SKF och Dedicare. Tidningen rekommenderar även att sälja aktier i Aerocrine.

På makrosidan väntas bland annat siffror från investeringsfonderna under andra kvartal. Dessutom släpper Federal Reserve sitt senaste mötesprotokoll som alltid är välbevakat i kväll.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco