Storägare säljer aktier i Attendo

Pertti Karjalainen, som är chef för Attendo i Finland och som är bolagets näst största ägare, har sålt ytterligare 240.000 aktier i bolaget.
Storägare säljer aktier i Attendo - attendo-affarsvarlden-700_binary_6948083.jpg

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Försäljningen gjordes till kursen 50:37 kronor och var således värd totalt drygt 12 miljoner kronor.

I början av maj sålde Pertti Karjalainen 2,2 miljoner aktier i Attendo till vårdbolagets största ägare, investeringsbolaget Nordstjernan, för cirka 111 miljoner kronor.

Försäljningarna kom efter att kursen i Attendo gått ned kraftigt under den inledande delen av 2019, bland annat som en konsekvens av de problem bolaget haft i just Finland. Enligt pressmeddelandet från Nordstjernan tidigare under maj var Pertti Karjalainens syfte med försäljningen att ”sänka sin belåning”.

Efter försäljningarna uppgår Pertti Karjalainen innehav till runt 19,5 miljoner aktier, motsvarande cirka 12 procent av aktierna i bolaget. I början av året uppgick innehavet till 22,8 miljoner, eller 14,2 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning-

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets