Storytel vänder upp efter fredagens fall – Pareto och DNB upprepar köpråden

Pareto bedömer att ljudboksspecialisten Storytel kommer att återhämta sig efter fredagens kursfall. Även DNB ser potential i aktien om man förbiser de kortsiktiga hindren.
Storytel
Storytel sänkte på fredagen prognosen över abonnentstocken till 1,82-1,84 miljoner, från tidigare 1,95-2,00 miljoner betalande abonnenter. Antalet nya abonnenter under 2021 blir därmed ungefär detsamma som under 2020.

“Det är ungefär hälften av vad bolaget initialt guidade för”, skriver Pareto i en kommentar. Paretos bedömning är att aktien kommer att återhämta sig från en nedtryckt värdering under de kommande tolv månaderna. Köp upprepas med oförändrad riktkurs på 320 kronor.

DNB ser risk för att Storytels prognossänkning kan få investerare att ifrågasätta ljudboksbolagets tillväxtambitioner på medellångsikt men ser trots det god uppvärderingspotential även om det kan ta några kvartal innan tillväxtkraften återetableras, skriver Dagens industri.

DNB upprepar köp men sänker riktkursen till 250 kronor, från 290 kronor.

Storytel som föll 16,9% på fredagen vänder i dag uppåt med 4,8% till knappt 152 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG