Storytels riktade emission blev kraftigt övertecknad

Ljudboksspecialisten Storytel har nu genomfört den riktade nyemission som det flaggades för efter börsens stängning igår. Det handlar om 5,37 miljoner aktier där teckningskursen fastställdes till 218 kronor, en rabatt om knappt 1,6% mot senaste stängningskurs. Det framgår av ett pressmeddelande.
Storytel
Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad och Storytel tillförs 1 171 miljoner kronor före avdrag för kostnader. Kapitalet ska användas för fortsatta investeringar i innehållsproduktion, försäljning och marknadsföring samt för att finansiera eventuella förvärvsmöjligheter.

För befintliga aktieägare blir utspädningen cirka 7,9%.

Investerarna i emissionen är bland annat AMF Pensionsförsäkring, C WorldWide Asset Management, Handelsbanken Fonder, Skandia Fonder, Skandia Liv, Swedbank Robur och Vitruvian Partners.

ABG Sundal Collier och Swedbank höll i emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.