Studentbostäder genomför riktad nyemission till hög premie

Fastighetsbolaget Studentbostäder har beslutat om en riktad företrädesemission på 50 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Studentbostäder genomför riktad nyemission till hög premie - pengar-kronor-900
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Emissionen omfattar 5 miljoner aktier till teckningskursen 10 kronor per aktie, en premie på cirka 25,9% mot aktiens senaste stängningskurs den 5 maj. Emissionen riktas till befintliga delägaren Svea Bank som sitter på 4,86% av kapitalet och rösterna i bolaget.

”Vi välkomnar Svea Bank som en större långsiktig ägare i SBS tillsammans med vår tidigare starka aktieägarbas. Svea Bank är en investerare som ser potentialen i segmentet och vår tillväxtresa. Med det nya kapitalet får vi möjligheten att växa ytterligare vilket känns positivt”, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder.

Studentbostäders emission kan ses mot bakgrund av att bolaget har en ambitiös tillväxtplan för kommande åren med en omfattande nyproduktionsportfölj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets