Surt börshumör väntar på fredagen

Stockholmsbörsen väntas öppna ned på fredagen. Särskilt i Sydkorea har börserna backat efter ökad spridning av coronaviruset i delar av landet.
Surt börshumör väntar på fredagen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Enligt IG Markets förhandel väntas det svenska storbolagsindexet OMXS30 öppna ned 0,6 procent, efter torsdagens marginella nedgång på 0,1 procent till nivån 1.899.

De ledande Europabörserna väntas öppna ned i ungefär samma härad.

USA-börserna försvagades kring när Stockholmsbörsens stängde, men återhämtade sig hyggligt under kvällen. Under morgonen pekar dock även USA-terminerna ned.

Powercell kan komma att fortsätta tilldra sig intresse efter torsdagens stora kursrörelser som överlag var negativa.

Bygghissbolaget Alimak har redovisat ett svagare resultat än analytikernas prognos för det fjärde kvartalet enligt Infront. Bolaget upplever samtidigt problem med transport av insatsgods och maskiner ut till kunderna i spåren av coronavirusutbrottet.

Gruvbolaget Lundin Minings ebitda-resultat på 235 miljoner dollar för det fjärde kvartalet var 8 procent högre än analytikernas förväntan. Bolaget har uppnått kommersiell produktionstakt vid sin guldgruva Fruta del Norte i Ecuador tidigare än planerat. Guldpriset har samtidigt stigit.

Ljudbokbolaget Storytel gjorde på torsdagskvällen en riktad emission på nästan 1 miljard kronor till kursen 159 kronor per aktie, innebärande en rabatt på 2,3 procent.

Parkskötselbolaget Green Landscaping avser ta in cirka 150 miljoner kronor via en företrädesemission. Det meddelade bolaget i samband med beskedet om två nya förvärv samt ett bokslut innehållande förbättrat nettoresultat.

Bland de många rapportbolagen har Catella redovisat förbättrade intäkter och resultat, men lägre utdelning.

Konsultbolaget Projektengagemang har redovisat ett lägre justerat ebita-resultat och slopad utdelning i spåren av de utmaningar som bolaget har haft på senare tid.

IT-företaget Dist IT redovisar däremot ökat resultat och höjd utdelning. Informationstjänsteföretaget Karnov redovisar också ljusare siffror för det fjärde kvartalet än under motsvarande kvartal året innan.

Klädbolaget Björn Borg redovisar en liten kvartalsförlust och sänkt utdelning. Bruttomarginalen sjönk och nettoomsättningen stod och stampade.

E-handelsbolaget Boozt redovisar ökad omsättning och resultat samt något högre bruttomarginal.

Catena Media har fått sänkt riktkurs av ABG Sundal Collier från 75 till 63 kronor med upprepad köprekommendation. Aktien stängde på 31 kronor i torsdags.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets