Svenska hedgefonder intar global topplista

Tre svenska hedgefonder har haft en avkastning som är bland de bästa i branschen under 2014.

Nyhetsbyrån Bloomberg har rankat världens 100 bästa hedgefonder med ett förvaltat kapital på över 1 miljard dollar – sett till avkastningen mellan 1 januari och 31 oktober 2014.

På listan återfinns svenska Lynx (Bermuda) på plats 19. Fonden har stigit med 14,2 procent under mätperioden och förvaltas av Jonas Bengtsson och Svante Bergström på Lynx Asset Management som bland annat ägs av Brummer & Partners.

På plats 65 placerar sig en annan svensk fond: Catella-Hedgefond som förvaltas av Ulf Strömsten på Catella Fondförvaltning. Fonden har under samma mätperiod stigit med 8,0 procent.

Bloomberg har även gjort en topplista över de 25 bästa mellanstora hedgefonderna, med ett förvaltat kapital på mellan 250 miljoner och 1 miljard dollar.

På denna lista återfinns svenska Rhenman Health Equity Long/Short ICI Class på plats nummer 3. Fonden förvaltas av Henrik Rhenman på Rhenman & Partners Asset Management och har stigit med 47,2 procent under perioden.

För att se hur Bloomberg har räknat fram listan, klicka här.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets