Svenska kryptoväxlaren BTCX har siktet inställt på börsen

Svenska kryptoväxlaren BTCX siktar på börsen efter att ha tagit in 15 miljoner kronor under en finansieringsrunda. Förhoppningen är en listning innan sommaren, uppger vd Oskar Söderström till Trijo News.

Bolaget har valt Eminova Partners att hjälpa till med noteringen men har inte bestämt vilken börs det blir.

Ett annat bolag med koppling till kryptovalutor, Quickbit, noterades på NGM-börsen i somras och har efteråt upplevt en ökning på nästan 500 procent.

”Vi tycker att det är jätteroligt att det går bra för dem, men vi gör det här för att vi bedömer att det är bäst för vår verksamhet”, säger Oskar Söderström.

Pengarna från rundan tänker BTCX använda för att förbättra och förenkla den egna tjänsten.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.