Swedbank: Detta är våra favoritaktier i olika sektorer

H&M, JM och Volvo. Det är tre av de bolag som Swedbank listar som sina favoritaktier i Stockholmsbörsens olika sektorer. Här nedanför hittar du hela Swedbank-portföljen.
Stockholmsbörsen
Foto: Henrik Montgomery/TT

Swedbank har under en längre tid publicerat en portfölj med sina favoritaktier i flera olika sektorer. Under tisdagen kom en färsk uppdatering. Där skriver storbanken att de fortsatt ser en ”strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar”.

Swedbanks favoritaktier

Konsument

Dometic

H&M

Husqvarna

Fastigheter & Bygg

Hufvudstaden

Fabege

JM

Hälsovård

Astra Zeneca

Getinge

Basindustri

Billerud Korsnäs

Stora Enso

Bank & Finans

Nordea

Handelsbanken

Telekom & IT

Ericsson

Hexagon

Millicom

Verkstad

ABB

Assa Abloy

Trelleborg

Volvo

I de olika sektorerna föredrar Swedbank bolag som de anser ”gynnas av en sekventiell återhämtning i ekonomin och ett successivt återöppnande av samhället”.

Här intill ser du vilka aktier som är bankens sektorfavoriter. Samtliga aktier har köprekommendationer förutom Asas Abloy som har en behåll-rekommendation. I uppdateringen går Swedbank igenom mer utförligt hur de ser på respektive aktie.

Getinge är alltså en av Swedbanks favoritaktier i hälsovårdssektorn. Bolaget var också med när Affärsvärlden förra veckan gick igenom vilka aktier om OMXS30-indexet som gått bäst under 2021. Den artikeln kan du hitta genom att klicka här.

Ovan nämnda Getinge är också ett av Carl Bennets största innehav. Han tar i sin tur plats på listan över de svenska miljardärer som har störst aktieportföljer i Holdings databas.

Miljardärerna med störst portföljer

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.