Swedbank satsar på ny plattform för sparande

Swedbank satsar på en ny plattform för sparande, vilket beskrivs som en av de största satsningarna på digital infrastruktur i bankens historia. Det framgår av ett pressmeddelande.
Swedbank, huvudkontor i Sundbyberg.
Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. Foto: Fotograferna Holmberg / TT
Satsningen sker tillsammans med Sparbankerna och den nya sparaplattformen kommer att tillhandahålla nödvändig infrastruktur för att stödja löpande, skräddarsydd rådgivning och ge möjlighet till nya tjänster för sparande och investeringar.

Den nya sparaplattformen ska ge Swedbank och Sparbankerna de tekniska förutsättningar och den flexibilitet som behövs för att möta kundernas behov. Plattformen riktar sig till privatkunder och små- och medelstora företag i Sverige.

Swedbank har för den nya sparaplattformen valt FNZ som leverantör, en etablerad global aktör som levererar tjänster till banker och finansinstitut. Det är fortsatt Swedbank och Sparbankerna som möter sina kunder och bygger relationerna i bankaffären.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.