Swedbank stänger trading case för H&M

Swedbank stänger sitt trading case för H&M och konstaterar att avkastningen blev 13,6 procent.
Swedbank stänger trading case för H&M - hm-new-york-900
Foto: Mark Lennihan
Trading caset startades den 12 juni när kursen stod på 146,65 kronor.

Uppfattningen då var att H&M skulle stärka sin marknadsposition efter covid-19 och att detta skulle börja prisas in i aktien. När caset lanserades hade aktien haft en svag sättning sedan börsbotten i mars.

”Under sommaren har dock kursen nära nog rört sig sidledes, men i och med den omvända vinstvarningen och rapporten för Q3 har nu aktien under de senaste veckorna haft en mycket stark utveckling. Även om vi på sikt ser att det fortsatt finns mycket god potential för vidare återhämtning väljer vi nu att inom ramen för Swedbank Trading stänga detta Trading Case”, skriver storbanken.

Trots det stängda caset fortsätter Swedbank att vara positivt inställda till H&M på lång sikt. Aktien är både en sektorfavorit inom konsumentsektorn och ingår i bankens Fokusportfölj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.