Swedish Match fortsätter göda ägarna

Swedish Match fortsätter att öka vinsten trots tuff konkurrens och regleringsmotvind. Tobaksbolaget lockar till köp på en dyr Stockholmsbörs.

På sidan 42 uppmärksammas att värderingen av börsens storbolag dragit iväg till p/e 18 i genomsnitt, ett tecken på att girigheten just nu övertrumfar rädslan bland investerarna. Höjdrädda placerare, som känner att luften börjar bli lite väl tunn, kan glädjas åt att frosseriet i cykliska aktier skapat möjligheter på andra håll.

Exklusive STG-likviden och kvarvarande aktieposten i STG handlas Swedish Match till p/e 17 respektive 16 på våra prognoser för 2017 respektive 2018. Det är i paritet med det långsiktiga genomsnittet på p/e 16. I absoluta termer gör det inte aktien till något fynd, men det innebär rabatt mot tobakssektorn globalt, rabatt relativt Stockholmsbörsen och väl lågt i förhållande till bolagets kvaliteter. Bolagets goda kassaflöden gör att omkring 6 procent årligen kan skiftas ut till aktieägarna via utdelning och återköp. Det är attraktivt och gör aktien till ett bra alternativ i den långsiktiga portföljen. Köp.

Det här är en nedkortad version av analysen Fortsätter göda ägarnaSwedish Match fortsätter att öka vinsten trots tuff konkurrens och regleringsmotvind. Tobaksbolaget lockar till köp på en dyr Stockholmsbörs..OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.