Swedish Stirling ska byta till First North – ska även utvärdera notering på huvudlistan

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling ska byta lista från NGM till Nasdaq First North Premier där första handelsdag preliminärt blir den 6 november. En villkorad ansökan om avnotering har därför lämnats in till NGM Nordic SME, enligt ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls
Bolaget har även anlitat investmentbanken Carnegie för att se över sin kapitalstruktur och utvärdera möjligheten för en notering på Stockholmsbörsens huvudlista under 2021.

“Swedish Stirling befinner sig i en expansiv kommersialiseringsfas. Under det senaste året har bolaget tecknat avtal om en pilotanläggning respektive en fullskalig anläggning på upp till 25 PWR BLOK med Sydafrikas största ferrokromproducenter – Samancor och Glencore. Under sommaren har Swedish Stirling tecknat avsiktsförklaringar om ytterligare order till ett värde överstigande 2 miljarder SEK och avser inleda serieproduktion av PWR BLOK under andra halvåret 2021”, skriver bolaget.

Aktieägare behöver inte vidta några åtgärder med anledning av det planerade listbytet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.