Sydbank väntar sig tillbakagång för Pandora

Sydbank väntar sig tillbakagång för Pandora på viktiga europeiska marknader, som påverkas av en långsam och mer restriktiv återöppning än exempelvis Kina. Det framgår av en analysuppdatering.
Pandora
Även Kina väntas gå svagt. Man förväntar sig dock en stark utveckling i Tyskland, vilket meddelats av Pandora.

Totalt väntar Sydbank sig att nettoomsättningen minskar med 40 procent i det andra kvartalet, medan resultatet efter skatt väntas landa på -191 miljoner danska kronor (528).

Det finns flera potentiella triggers för aktien, såsom en bättre like-for-like försäljning, eller att besparingsprogrammet Programme Now går bättre än väntat.

På den negativa sidan återfinns fördjupning av coronapandemin, vilket kan potentiellt hålla bolaget tillbaka från att lämna prognos. Vidare kan ökade kortningar pressa aktien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets