Tbd30 släpper första delårsrapporten efter börsnotering – förlust på 6,7 miljoner kronor

SPAC-bolaget Tbd30 rapporterar en förlust på 6,7 miljoner kronor i det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret, maj till juli 2021. Bolaget redovisar inga intäkter. Inga jämförelsetal finns då bolaget är nybildat.
Tbd30 släpper första delårsrapporten efter börsnotering – förlust på 6,7 miljoner kronor - penna-analys-700_binary_6947306.jpg

Nettoomsättningen uppgick till noll kronor.

Rörelseresultatet blev -5,6 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var -6,7 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -6,7 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på -1,23 kronor.

Aktien började handlas på Nasdaq  Stockholm den 24 juni, bara 14 veckor efter att bolaget bildats.

“Jag är glad och stolt över det arbete som styrelse, ledning, och medarbetare har lagt ned för att uppnå detta mål, samt över den starka uppsättning av ankarinvesterare vi har med oss på denna resa. Genom den framgångsrika nyemissionen har Tbd30 kapacitet att förvärva ett målbolag med ett företagsvärde på 2-5 miljarder kronor. Vårt fokus ligger alltjämt på den växande, men på börsen underrepresenterade, branschen affärstjänster. Det är en sektor som både styrelse och ledning är väl bekant med. Den andra fasen är redan i full gång. En marknadsplan och metodik för utvärdering av potentiella målbolag är utarbetad och godkänd av styrelsen. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med teamet, och tror starkt på Tbd30:s inriktning, investeringskriterier, och arbetsprocess”, kommenterar VD Anders Lönnqvist i bokslutet.

Tbd30, Mkr Q4-2021
Nettoomsättning 0,0
Rörelseresultat -5,6
Resultat före skatt -6,7
Nettoresultat -6,7
Resultat per aktie, kronor -1,23
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.