Trump hotar med att kalla in militären för att stoppa protester

USA:s president Donald Trump hotar med att kalla in militären för att få bukt med de våldsamma protesterna som härjar runt om i landet.
Trump hotar med att kalla in militären för att stoppa protester - trump-900
Foto: Evan Vucci
”Om städer eller delstater vägrar att vidta nödvändiga åtgärder för att försvara liv och sina invånares fastigheter då kommer jag att tillkalla USA:s militär för att snabbt lösa problemet åt dem”, sade Trump under en presskonferens i Vita huset, rapporterar CNBC.

Protesterna är ett resultat av dödandet av George Floyd, en svart man, från polisens sida i förra veckan. Han kvävdes till döds av en vit polis som hade sitt knä över hans hals i över åtta minuter. Trots vädjan om luft valde polisen att inte ge efter. Polismannen är nu fängslad och riskerar ett långt fängelsestraff.

Protesterna i USA anses vara de våldsammaste sedan 1992, då efter att en jury friat fyra vita poliser för att ha slagit ned en svart man, Rodney King. Detta trots en videoinspelning som visade King hjälplös på marken medan han tog emot slag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.