Tyskland kräver 4 miljarder av SEB

Skattemyndigheten i Frankfurt kräver återbetalningar om 4 miljarder kronor av storbanken SEBs tyska dotterbolag. Det rapporterar SVT.
SEB
Foto: Helena Landstedt/TT
Anledningen är så kallade cum-cum-affärer under åren 2008-2023. SEB avvisar kraven.

SEB bedömer att processen kommer att ta många år. Kraven framfördes i december 2020 och SEB har meddelat detta tidigare.

SVT har tillsammans med flera europeiska medier tagit del av en lista med över 740 revisorer, advokater och bankanställda från 17 länder som är misstänkta i den stora tyska brottsutredningen kring skatteupplägget cum-ex. På den listan som SVT tagit del av återfinns bland annat två före detta chefer på SEB i Tyskland. SEB är inte en part i brottsutredningarna kring cum-ex, enligt kommunikationschef Frank Hojem.

”SEB i Tyskland har inte erbjudit eller utfört sådana affärer, där syftet är att återkräva skatt som inte är betald. Vi tar avstånd från den typen av upplägg”, skriver kommunikationschefen. Han skriver även till SVT att ”oss veterligen har inga brottsmisstankar riktats mot SEB, eller mot nuvarande eller tidigare medarbetare”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets