USA gav stöd åt börsen under eftermiddagen

Kurserna på Stockholmsbörsen föll svagt under onsdagen. Indexen återhämtade viss mark under den sena eftermiddagen efter att New Yorkbörserna vänt upp. Marknaden var avvaktande inför Federal Reserves räntepolicymöte senare ikväll.

Den amerikanska styrräntan väntas förbli oförändrad vid 5,25 procent men samtidigt kan centralbanken komma att peka på inflationsriskerna i ekonomin.

Ericsson höll under dagen en kapitalmarknadsdag utan att släppa några egentliga kurspåverkade nyheter. AFV Generalindex backade med 0,2 procent till 397 och OMXS30-index sjönk 0,1 procent till 1.240. Aktier för 32,2 miljarder kronor bytte händer.

Telekomjätten Ericsson höll en kapitalmarknadsdag i Stockholm. Bolaget upprepade bland annat sina marknadsprognoser för 2007. Några större nyheter bjöds inte marknaden på. Enligt analytiker som Nyhetsbyrån Ticker talat med gav presentationerna en hyfsat god bild av utvecklingen och utsikterna i de nya affärsområdena. Samtidigt har det inte funnits någon riktigt stor nyhet som förmått trigga aktien. Aktien var ned 1 procent till 25,75 kronor. Konkurrenten Nokia steg samtidigt med 0,7 procent till 170 kronor.

Den europeiska gruvsektorn var stark efter spekulationer om att BHP Billiton kan komma att lägga ett bud på kollegan Rio Tinto. Boliden höjdes 2,3 procent till 156,50 kronor. I morgon lämnar Lundin Mining rapport, aktien steg 3,5 procent till 89,50 kronor inför rapporten.

Spelbolaget Unibet kom med en stark rapport för det första kvartalet. Vinsten ökade till 8,8 miljoner pund och bolaget fastställde nya aggressiva mål till 2010.

“Det är en stark rapport och den är bra, men mixen gör att det inte är så bra som det ser ut vid den första anblicken”, säger en analytiker till Nyhetsbyrån Ticker. En annan analytiker säger att det var en bra rapport som kom in över förväntningarna med optimistiska finansiella mål. Aktien steg 9,1 procent till 239,50 kronor.

Spelbolaget Betsson klättrade samtidigt 8,7 procent till 38,80 kronor. Rykten gör gällande att Betssons VD Pontus Lindvall ska höja aktieutdelningspolicyn rejält, enligt Affärsvärldens skvallersida börsgolvet. Ett bra kassaflöde, låg Maltaskatt och måttliga investeringsbehov ligger bakom spekulationerna.

Operatören Tele2 meddelade två försäljningar av verksamheter. Den danska rörelsen säljs för cirka 1 miljard kronor och ger en positiv engångseffekt på resultatet om 400-500 miljoner kronor. Också italienska C3 har sålts, en affär som ger en negativ resultatpåverkan på 300-400 miljoner kronor. Aktien sjönk 1,1 procent till 110 kronor.

Callcenterföretaget Transcom arbetar med Tele2 i Danmark. Enligt vad Transcoms presstjänst säger till Ticker så har bolaget ännu inte tecknat något nytt kontrakt med Telenor men hoppas på att kunna göra det framöver. Aktien sjönk 0,9 procent till 55 kronor.

Private equity-bolaget Ratos redovisade en vinst före skatt för första kvartalet på 1.167 miljoner kronor. Deras portföljbolag har haft en starkt utveckling över förväntan under första kvartalet med några få undantag. Aktien sjönk 0,7 procent till 224,50 kronor.

Fastighetsbolaget Wallenstam ökade vinsten rejält under det första kvartalet jämfört med året innan. Framförallt värdeförändringar av förvaltningsfastigheter drar upp resultatet. Aktien steg 1,3 procent till 162 kronor.

Dagens stora förlorare var försäkringsmäklaren Insplanet som inkom med en svag rapport och bistra utsikter. Aktien rasade med 21,6 procent till 19,60 kronor.

Nyhetsbyrån Ticker

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.