USA och Japan närmar sig varandra

President Donald Trump uppger att USA och Japan i det närmaste är överens om ett nytt handelsavtal.

I ett brev till kongressen skriver Trump samtidigt att överläggningar om industritullar och digital handel ska inledas inom några veckor. I brevet nämns dock inget om bilindustrin, som står för en stor del av det av Trump kritiserade handelsunderskott mot Japan som USA har. Enligt tidigare uppgifter föreslås biltullarna förbli oförändrade.

I samband med G7-mötet i franska Biarritz i augusti sade Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe att ett avtal var nära förestående och att de hoppades kunna skriva under det senare i september.

Japans finansminister Taro Aso sade på tisdagen att handelsavtalet inte innehåller några begränsningar inom valutahandel, vilket Japan varit oroligt för.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här