USA vill utreda Frankrike efter ett nytt skatteförslag

Kommer undersöka ett nytt franskt förslag att beskatta teknologiföretag.

USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer kommer få högst ett år på sig att undersöka huruvida förslaget skulle skada amerikanska bolag och föreslå motåtgärder.

Detta med hjälp av en så kallad 301 utredning, vilket är samma verktyg som USA:s president Donald Trump använde för att höja tullarna på kinesiska varor, efter landets påstådda stölder av immateriella tillgångar, rapporterar Bloomberg News.

Frankrikes lagförslag skulle kosta globala teknikbolag minst 750 miljoner euro. Frankrikes lagstiftandekammare skall rösta om förslaget under dagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.