Vd lämnar Electrolux

Vitvarukoncernen Electrolux vd Keith McLoughlin har meddelat styrelsen att han önskar lämna bolaget. Styrelsen har därför utsett Jonas Samuelson till ny vd och koncernchef från och med den 1 februari i år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samuelson är i dag chef för affärsområdet Vitvaror Europa, Mellanöstern och Afrika och har tidigare varit chef för Electrolux Global Operations samt varit koncernens ekonomi- och finansdirektör. Samuelson har arbetat på Electrolux sedan 2008.

“Styrelsen ser fram emot att Jonas Samuelson tar rollen som vd och koncernchef i Electrolux. Hans fokus är att fortsätta implementera Electrolux strategi att vara ett konsumentfokuserat, innovativt företag med globala skalfördelar. Med Jonas bakgrund och uppnådda resultat är han mycket väl förberedd för att leda Electrolux”, uppger Electrolux styrelseordförande Ronnie Leten.

McLoughlin kommer kvarstå i en roll som “rådgivare åt Electrolux i Nordamerika på konsultbasis”.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här