VEF föreslår att koncernen genomför domicilbyte från Bermuda till Sverige

Investmentbolaget VEF föreslår att koncernen genomför ett domicilbyte från Bermuda till Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stockholmsbörsen
Foto: Tobias Ohls

Domicilbytet avses att genomföras genom ett så kallat ”scheme of arrangement”, enligt bermudiansk rätt, varigenom svenska depåbevis i VEF löses in och byts ut mot aktier i ett svenskt koncernbolag som, efter domicilbytet, kommer utgöra det nya moderföretaget i VEF-koncernen.

Bolaget bedömer att domicilbytet kommer att öka bolagets strategiska flexibilitet utan att det medför några märkbara risker för bolagets operativa verksamhetsmodell, långsiktiga strategi och förmåga att bibehålla en globalt konkurrenskraftig bolagsskattesats.

Bolaget har noga övervägt effekterna av domicilbytet för dess aktieägare. Sverige har ett välutvecklat rättssystem som främjar en hög standard av bolagsstyrning. VEF-koncernen kommer, efter domicilbytet, fortsatt efterleva IFRS rapporteringskrav, Nasdaq Stockholms regler om bolagsstyrning tillämpliga på Nasdaq First North Growth Market och Svensk kod för bolagsstyrning.

Bolagets styrelse har övervägt såväl potentiella fördelar som risker med domicilbytet och har enhälligt godkänt domicilbytet och rekommenderar aktieägarna att rösta till förmån för domicilbytet.

Domicilbytet föreslås beslutas vid en särskild domstolsbeordrad stämma i VEF, ”Scheme-stämman”, som avses hållas under det första halvåret 2021

Aktierna i VEF Sverige kommer, i samband med domicilbytet, att tas upp till handel på Nasdaq First North Growth Market och samtliga depåbevis i VEF kommer att avnoteras.

Information om den indikativa tidplanen för domicilbytet kommer att presenteras i samband med kallelsen till Scheme-stämman som publiceras i mitten av april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets