Veoneer förbättrade rörelseresultatet i fjärde kvartalet

Veoneer redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men bättre än väntat.

Omsättningen sjönk 14,8 procent till 456 miljoner dollar (535). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 460.

Bruttovinsten blev 76 miljoner dollar (109), med en bruttovinstmarginal på 16,7 procent (20,4).

Rörelseresultatet blev -72 miljoner dollar (-75), väntat rörelseresultat var -107.

Resultatet före skatt var -91 miljoner dollar (-90).

Resultatet efter skatt blev -93 miljoner dollar (-119).

Resultat per aktie hamnade på -0,87 dollar (-1,31).

Veoneer spår en organisk tillväxt på runt 5 procent under 2020. Bolaget har i början av januari uppgett att de räknar med en positiv organisk tillväxt i år. Tillväxten drivs av främst av Aktiv Säkerhet.

Valutaomräkningseffekt förväntas vara obetydlig i år.

De spår också att rörelseförlust och kassaflöde före finansiering förväntas förbättras från 2019 års nivåer (för jämförbara enheter).

Veoneer skriver vidare om orderingången:

Orderingången för 2019 uppgår till motsvarande cirka 550 miljoner dollar i genomsnittlig årlig försäljning där Aktiv Säkerhet står för cirka 70 procent, vilket motsvarar cirka 2,5 miljarder dollar i totalt ordervärde (detta är känt sedan tidigare, Finwire anmärkning)

Orderingången för 2020 förväntas till omkring 1 miljard dollar i genomsnittlig årlig försäljning för vår kärnaffär Electronics-segmentet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här