Vinst för Railcare

Railcare visar svarta siffror för kvartalet.

Railcare, som arbetar med järnvägsunderhåll och vars aktie numera är noterad på Stockholmsbörsen, redovisar ett resultat efter skatt på 1,1 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (-0,2).

Rörelseresultatet blev 3,4 miljoner kronor (-1,0) och rörelsemarginalen var 3,7 procent (-1,7).

Nettoomsättningen uppgick till 91,2 miljoner kronor (62,7), motsvarande en ökning om drygt 45 procent.

“Vi har haft bra försäljning och för att vara ett kvartal som sedvanligt är svagt, är resultatet tillfredsställande”, skriver bolagets vd Daniel Öholm i rapporten.

“I jämförelse med föregående års andra kvartal har vi en högre volym och resultat. Volymtillväxten på 45,4 procent beror till största delen på ökade volymer i Transport Skandinavien med uppdraget att köra järnmalm åt Kaunis Iron samt ökad beläggning i Storbritannien, Entreprenad Utland”, skriver han vidare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här