Vinsttapp för Besqab

Bostadsbyggaren vinst och rörelsemarginal dyker för kvartalet.

Besqab redovisar ett rörelseresultat på 10,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (36,1). Resultatet per aktie uppgick till 1:03 kronor (2:69).

Rörelseresultatet avser bolagets segmentsredovisning, vilket Besqab anser ger den mest rättvisande bilden av verksamheten.

Rörelsemarginalen var 4,6 procent (12,8), då intäkterna enligt segmentsredovisning uppgick till 232 miljoner kronor (282).

“Lägre försäljning i förhållande till färdigställandegrad och justering av priser i pågående projekt har haft negativ effekt på resultatet och rörelsemarginalen”, skriver vd Anette Frumerie i en rapportkommentar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.