Volvo Cars klarar EU:s hårdare utsläppskrav i år

Biltillverkaren Volvo Cars klarar EU:s hårdare utsläppskrav i år. Det säger finanschefen Björn Annwall till Sveriges Radio Ekot.
Volvo Cars klarar EU:s hårdare utsläppskrav i år - Björn Annwall, CFO Volvo
Björn Annwall, CFO på Volvo Cars. Foto: Volvo

“Det kan vi säga redan nu, att de kraven kommer vi att nå med råge. Det är till och med så att om några av våra konkurrenter skulle behöva köpa så kallade utsläppsrätter från oss så finns det möjlighet till det”, säger finanschefen Björn Annwall till Ekot.

Detta innebär att Volvo Cars slipper att betala stora böter och bolaget kan också komma att sälja utsläppsrätter igen. Volvo klarade även i fjol kraven med god marginal och då sålde bolaget så kallade utsläppsrätter till den tidigare ägaren Ford, som inte klarade kraven på egen hand.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.