Volvo Cars och Geely blåser av sammanslagning – överens om mer samarbete

Geely blåser av planerna på att slå samman biltillverkaren Volvo Cars och Geely Automotive, rapporterar Bloomberg News. Istället ska de båda bolagen ha kommit överens om mer samarbete.
Analys: Teckna Volvo IPO?
Håkan Samuelsson, VD för Volvo Car Group.

Beskedet kommer efter att sammanslagningen tidigare pausats. Dels på grund av internt motstånd samt att processen påverkas indirekt av den stoppade noteringen av Ant Group.

Volvo Cars ägs sedan tio år av Geely Holding men har varit oberoende med egen styrelse. För ett år sedan släppte Geely nyheten att man utredde en sammanslagning. Utredningen lades på is i somras när Geely Automobile, vid sidan av sin notering på Hongkongbörsen, ansökte om att noteras på Shanghais tekniklista. Geely fick klartecken från Shanghaibörsen i september, inväntar fortfarande godkännanden från kinesiska myndigheter.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco