Volvo Cars rapporterar bästa andra halvåret någonsin

Volvo Cars redovisar för det andra halvåret intäkter på 151,1 miljarder kronor (144,0), och ett 8,2% högre rörelseresultat på 9,5 miljarder kronor (8,8). Både lönsamheten och försäljningen är den högsta som bolaget hittills uppnått för ett andra halvår.
Analys: Teckna Volvo IPO?
Håkan Samuelsson, VD för Volvo Car Group.
Volvo Cars upplevde en stark efterfrågan under perioden. För bolagets laddbara Recharge-modeller steg försäljningen med 7,4% till 391 751 sålda bilar, jämfört med fjolårsperioden. Man ökade marknadsdelarna på de flesta marknader.

”Vi agerade beslutsamt för att begränsa pandemins påverkan. Efter en säker omstart av verksamheten såg vi en stark återhämtning och kan redovisa det bästa andra halvåret i företagets historia. Det är också lovande att se den snabbt växande efterfrågan på våra laddningsbara Recharge-modeller, vilket vi förväntar oss ska fortsätta under 2021”, säger Volvo Cars koncernchef Håkan Samuelsson.

Sett till helåret minskade intäkterna med 4,1% till 262,8 miljarder kronor (274,1), medan rörelseresultatet uppgick till 8,5 miljarder kronor (14,3).

”Under 2021 förväntar sig Volvo Cars fortsatt försäljnings- och omsättningstillväxt till följd av ett starkt produkterbjudande och ökad online-försäljning. Förutsatt att marknadsförhållanden fortsätter att normaliseras förväntas denna tillväxt samt fortsatt kostnadskontroll förbättra lönsamheten till nivåer före pandemin”, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.