Volvo får bidrag för leverans av 70 helelektriska lastbilar i USA

Verkstadsbolaget Volvo uppger att den nordamerikanska verksamheten tilldelats 21,7 miljoner dollar i bidrag för att leverera 70 helelektriska lastbilar i södra Kalifornien. Det framgår av ett pressmeddelande.
Volvo får bidrag för leverans av 70 helelektriska lastbilar i USA - volvo-700_binary_6846579.jpg
Bidraget kommer dels från US Environmental Protection Agency och dels från South Coast Air Quality Management District. 20 miljoner dollar från EPA ska finansiera projektet medan 1,7 miljoner dollar från South Coast AQMD ska gå till laddningsinfrastruktur.

VNR Electric-lastbilarna kommer att levereras med början 2021 fram till och med det tredje kvartalet 2022 och möjliggör minst ett helt års verksamhet vid slutet av projektperioden 2023.

”Detta bidrag ger Volvo ett utmärkt tillfälle att ytterligare påskynda framgången med det ekosystem som designats genom Volvo LIGHTS-projektet för att stödja en omfattande användning av batterielektriska tunga lastbilar”, säger Peter Voorhoeve, VD för Volvo Trucks North Amerika.

Lastbilsmodellen VNR Electric ska lanseras kommersiellt senare i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco