WHO: Coronaviruset i en ‘ny och farlig fas’

Världshälsoorganisationen, WHO, varnade i fredags för att coronaviruset har gått in i en ”ny och farlig fas” efter att antalet nya dagliga fall slagit rekord.
WHO: Coronaviruset i en ‘ny och farlig fas’ - Tedros-Adhanom-Ghebreyesus-who-900
Tedros Adhanom Ghebreyesus. Foto: Martial Trezzini /TT
Siffran överstiger nu 150 000 fall per dag, sade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens. Han sade att hälften av fallen är från den amerikanska kontinenten. Därutöver förekommer det stora spridningar i södra Asien och Mellanöstern.

”Många är av förståeliga skäl trötta på att vara hemma. Länder är förståeligt ivriga med att öppna upp sina samhällen och ekonomier. Men viruset sprider sig fortfarande snabbt. Det är fortfarande dödligt och många personer är fortfarande mottagliga”, sade Ghebreyesus.

Han pratade även om ett vaccin mot coronaviruset och påminde om att det aldrig tidigare utvecklats mot den här typen av virus.

”Det finns inget hittills känt vaccin mot coronaviruset. Om ett vaccin upptäcks så blir det det första vaccinet mot coronaviruset”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.