Wihlborgs ökar förvaltningsresultatet och höjer utdelningen

Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. Bolaget höjer utdelningen med 20 procent.

Hyresintäkterna steg till 765 miljoner kronor (687), en ökning med 11,4 procent mot föregående år.

Driftsöverskottet blev 525 miljoner kronor (479), en uppgång med 9,6 procent.

Förvaltningsresultatet steg till 456 miljoner kronor (355), en ökning med 28,5 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 1 746 miljoner kronor (1 119). Här ingår värdeförändringar på fastigheter med 1 023 miljoner kronor (854) och värdeförändringar på derivat med 285 miljoner kronor (837). I fjol ingick förtidsinlöst värdeförändring på derivat med -927 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 1 546 miljoner kronor (934).

Resultat per aktie hamnade på 10,06 kronor (6,08), vilket innebär en ökning med 65,5 procent mot föregående år.

Wihlborgs föreslår 4,50 kronor i utdelning (3,75), en höjning med 20 procent.

Substansvärdet, mätt som EPRA NAV, steg till 140,20 kronor per aktie (122,64) vid årsskiftet, en uppgång på 14,3 procent.

– För Wihlborgs har 2019 varit ett mycket aktivt år. Vi har aldrig tecknat så många hyresavtal, eller uppnått en så hög nettouthyrning. Vi har aldrig gjort så stora köp och försäljningar av fastigheter och vi har aldrig investerat så mycket i projekt. Allt detta är vi stolta över, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs i bokslutskommunikén.

– Vår starka nettouthyrning, 95 miljoner kronor för helåret och 20 miljoner kronor för fjärde kvartalet, är ett tecken på att efterfrågan är fortsatt god och att den fina utvecklingen i regionen fortsätter. Med vårt starka förvaltningsresultat och de stora värdeökningarna på våra fastigheter, 1 023 miljoner kronor i fjärde kvartalet, har vi goda förutsättningar för ännu ett aktivt år där vi tillsammans med våra kunder fortsätter att utveckla Wihlborgs och Öresundsregionen, fortsätter Ulrika Hallengren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets