Xi Jinping: Kina kommer inte lätta på coronaåtgärder

Kina kommer inte att lätta på sin nolltoleranspolitik avseende covid-19. Det uppgav president Xi Jinping under ett besök till ön Hainan, rapporterar Reuters.
Kinas Xi Jinping
Kinas Xi Jinping . Foto: Li Xueren/Xinhua via AP/TT
Xi sade att Kina måste fortsätta med sin strikta dynamiska politik att rensa bort covid, samtidigt som det medför minimal påverkan på ekonomin och samhället.

Uttalandet kommer i spåren av att Kina bekämpar den värsta spridningen av viruset hittills i landet. Även om smittotalen är relativt små i förhållande till spridningen i väst har myndigheterna infört rejäla nedstängningar, bland annat i metropolen Shanghai. Detta har dock inte gått helt smidigt till då en del kineser valt att gå ut och yttra sitt missnöje över inskränkningarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.